• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

HAKKARİ'DEN NASIL AYRILDIM

Nevzat Kızılban

Birçok yazımda ifade ettiğim, belirttiğim halde aynı konu sürekli önüne getiriliyor. Ben Nevzat KIZILBAN olarak hakkari'den niçin ayrılmış, halkımızı sorunlarıyla başbaşa yalnız bırakmışım? Niçin Hakkari'de kalmayıp İzmir'e gitmişim? 

Hakkari Telekom baş müdürlüğünde şef amir görevi yürütürken halkımın Haklı meşru ulusal değerlerine ve ulusal taleplerine sahip çıktığım gerekçesiyle 1996 yılı sonunda Karadeniz Bölgesi Ordu iline sürgün edildim. Gittim ve sürgün konusunu da idari yargıya taşıdım.

Sürgünüme konu olan OHAL yasaları yargılama kapsamı dışında olduğu tarafıma söylendi ve devam ret edildi. Ordu ilinde bir yıl görev yaptım, halkıma, yaşadığı zorluklara sahip çıkmak, halkıma hizmet etmek üzere hakkariye dönmek istiyordum. 

Hakkari belediye başkanımız merhum Abdurrahman Keskin beyin davetine icabet ederek Telekom baş müdürlüğü amir görevinden istifa ettim ve hakkariye döndüm. 

Hakkâri belediye başkanlığında mühendis olarak 1998-1999 yıllarında çalıştım. 1998 yılında ilk defa Hakkari cadde ve sokakları kilitli parke taşı döşeme çalışmaları tüm merkez cadde ve sokaklar tarafımdan yapılmıştır. 
İlk defa hakkariye yaya kaldırımları tretuvarlar tarafımdan yapılmıştır. 

İlk defa Hakkari cadde ve tretuvarlara ağaç fidanları tarafımdan dikilmiştir ve Yıl 1998'dir. 
Valilik dediğiniz Park alanı düzenleme işi Şahsımın projesi ve çalışmasıdır. 

Ben sürgün edildikten sonra geriye kalan ağaç fidanı dikimini beceremediler. Valilik buraya ağaç dikti, valilik parkı oldu. Hakkari'ye İran'dan ilk defa sıcak asfalt getirterek caddelerinde zerre toz bırakmayacak şekilde tarafımdan asfaltlama çalışması yapılmıştır.

Uluslararası iki büyük proje biri dünya kardeş kentler federasyonu başkanlığına, biri İtalya sanayi ve ticaret odası başkanlığına Hakkari için kabul ettirilmiştir. Sürgünümün ardından takip edilmedi, gerekenler yapılmadı ve sonuçsuz bırakıldı.

1999 yılında yaptığım çalışmalar ve halkıma sahiplenmem bahanesiyle tekrar Türk İçişleri bakanı Sadettin Tantan beyin şahsıma münhasır kararname çıkartarak sürgün edildim. Olağanüstü Hal süresi boyunca dönüşüm yasaklandı. Kısa sürede yaptığım çalışmalar ve ispiyoncu ihbarcı iftiracı zihniyetin yalan yanlış yönlendirmesiyle devletin şahsıma yönelik yaptırımları budur.

Aklını kiraya vermiş salyası akan piyonlar bunu bilmezler, çünkü geçmişteki ispiyoncu ihbarcı güruhla aynı kulvardalar. Hevgirtina Colemergîyan

Bu yazı toplam 4632 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim