• BIST 9530.47
  • Altın 2472.014
  • Dolar 32.4833
  • Euro 34.757
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

KUMBASAR’IN DİKKATİNE !

Hakan Taş

Eski adı “Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü” olan kurumun yeni adı “İl Özel İdaresi”…

İl Özel İdaresi, il sınırları içinde bulunan ilçe ve bucaklar arasında ulaşımın gerçekleşeceği yapım, bakım ve onarım çalışmalarını yapar. Toprağın korunması ve erozyonun önlenmesinde çalışmalar yürütürler. İl Özel İdare tarafından yerel endüstriye teşvik sağlanır. Ayrıca sosyal hizmet ve yardımlar da sağlanır.

Vali İdris Akbıyık’ın talimatı ve direktifleriyle en ücra köşeye kadar çalışmalar yapılıyor. İl Özel İdaresi ekiplerini her yerde görmek mümkün.

Lakin gözden kaçan, ihmal edilen, belki de unutulan bir iş var ki onu da Genel Sekreter ve Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar’a hatırlatmak istedim.

Hafta sonu Durankaya, Geçitli, Kaval köylerine bir gezinti yaptım. Kaval Şelalesini ilk kez yakından gördüm. İlimizin tanıtımına katkı sunan Kaval Şelalesi, herkesin görmek isteyeceği muhteşem bir doğa harikası. Bu güzelliğe gölge düşüren ciddi bir sorun var. Yol yok…

Araçlar birkaç kilometre uzakta park edilerek yayan gidiliyor. Sözde yakın bir zamanda yapılan yolda insanlar yürümekte bile zorluk çekmektedirler. Çocuk ve kadınların o yolda yürümesi ise imkansız. Kış mevsimi sona erdi ve baharın gelmesiyle herkesin gitmek ve görmek istediği yer Kaval Şelalesidir. Turizm mevsimi başlamadan o yolun yapılmasında fayda var. Sadece orası değil, Durankaya dışındaki gezinti yaptığımız o bölgede yollar çok kötü.

Hakkari’de Hayat Var sloganı dahilinde her kesimi bu hayata dahil etmek istiyorsak kusurlarımızı, eksiklerimizi örtmeliyiz.

Sayın Kumbasar, dürüstlüğünüzü, çalışkanlığınızı, içtenliğinizi yakınan biliyoruz. Sizi personeliniz ve yöre halkı seviyor.

Eskiden köyden kente göç vardı. Şimdilerde tam tersi şehirden köylere göç başladı. Fahiş sebze ve meyve fiyatları yüzünden insanımız üretmeye, bahçe ve tarla ile içli dışlı olmaya başladı. Köylere destek projeniz kapsamında yapılan hizmetleri görmekteyiz. Fakat gidip gördüğüm köy yolları beni üzdü. Adı geçen bölgeye bir gezinti yapmanızı, köy yollarını gözden geçirmenizi istirham ediyorum.

Bu yıl edindiğimiz bilgiye göre çeşitli bölgelerden Hakkari’mize iç turizm akını olacaktır. Her şey sevdalı olduğumuz Hakkari içindir.

İlgi ve duyarlılığınıza şimdiden teşekkür ediyorum…

2a70802c-0bc6-4ebe-986a-b53a91967e6b.jpg

 

Bu yazı toplam 1867 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim