• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Süleyman Kaya!

Hakan Taş

 "Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde nöbet değişimi… Süleyman Kaya, hakkında çok şey yazılmayı hak etti bence”…Özel İdarenin hemen hemen tüm birimlerinde görev aldı. Herkes onu işkolik yapısıyla tanır. Hafta sonu nedir bilmez. Bir günün dört saatini evinde, yirmi saatini işyerinde geçiren farklı bir karakterdir Süleyman Kaya.

Özel İdare Genel Sekteri olmak zor iştir. Hiç bir kuruma ve çalışma şartlarına benzemez. Sürekli vilayet makamının kontrolündesin, sürekli köy köy, mezra mezra, dağ tepe halk ile içiçesin. Bu makamda oturan kişinin tatil yapma, dinlenme, kaytarma, mutlu ve huzurlu olma şansı yoktur. Nitekim sayın Kaya'nın sağlık problemleri yaşadığı ve buna rağmen doktora gitmek için kendisine vakit ayıramadığının da tanığıyım.

Evli ve 5 çocuk babası olan  Süleyman Kaya, Türkiye'de en uzun İl Özel İdare Genel Sekreterliğini yapan kişidir. Koskoca 9 yıl gibi... Bu hassas görevde birçok haksız şikâyetlere rağmen soruşturma geçirmeyen, adı yolsuzluğa karışmayan ender kişilerden biridir. Eskiden Haziran ve Temmuz aylarına kadar köy yolları kapalı olur, insanlarımız mahsur kalırdı. Onun döneminde köy yolları en fazla üç gün kapalı kalabildi. Hasta kurtarma operasyonlarına bizzat katıldı. Tüm bu hizmetler arşivlerimizde saklıdır.

Alım-satım ve giriş çıkışın en yoğun olduğu, hizmet alanında ihalelerin sık yapıldığı İl Özel İdaresi görevi bakımından merkezi yönetim ile belediye ve köyler arasında "ara düzey" niteliğe sahip idari birimlerdir. Çünkü vali-il genel meclisi ve il daimi encümeni gibi önemli organları vardır.

Türkiye'de birçok İl Özel İdare Genel Sekreterinin yoğun çalışma temposuna dayanamayarak görevlerinden istifa ettiklerini medyada okumuştuk. Süleyman Kaya inadına hizmet ve inadına başarı diyerek zamanla yarıştı. Bu onurlu ve zor görevi Osman Kızılban'a devr etti.

Hakkari ve çevresine tüm ömrünü adayarak her köşeye hizmeti ulaştıran Süleyman Kaya'ya memleketime ve halkıma katkılarından dolayı kutluyorum. Onun katkısıyla kardan açılan yollarda sevdikleriyle kucaklaşanlar, onun yaptırdığı çeşmelerde avuçlarında temiz su içen köylümüz duasını esirgemeyecektir. Sen elinden geleni yaptın koca adam. Bize de sana teşekkür ve güle güle demek kalıyor...

Bu yazı toplam 5873 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim