• BIST 9744.01
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

Hakkârili Yeteneklere Sahip Çıkalım…

Murat Taş

Hakkâri Basketbol Gelişim Spor Kulübü sporcularının isteği üzerine. Hakkâri’yi temsil etmek için Bölge şampiyonasına maddi gücü olmadıkları için katılamayan, gençlerimizin sahiplenmek onların bu isteklerini yerine getirmek onların bu turnuvaya katılmasını sağlamalıyız. 

Hakkâri’de düzenlenen Basketbol U-16 lig şampiyonasında Hakkâri Basketbol Gelişim Spor Kulübü altı takım arasında düzenlenen, Basketbol turnuvasında her iki dalda Hakkâri şampiyonu olarak tamamlayan, Hakkâri Basketbol Gelişim Spor Kulübü büyük bir başarıya imza atmıştır.

22-25 Şubat 2022 tarihlerinde Malatya’da düzenlenecek olan U-18 Basketbol Bölge şampiyonasında, İlimizi temsil etmeye hak kazanmıştı.

Fakat kulübün maddi durumunun iyi olmadığı, kulüp yönetiminin tüm cabalarına rağmen takım maalesef Malatya’daki turnuvaya katılmayan tek kulüp oldu. 

Malatya’daki Bölge şampiyonasına katılmayan tek il olan, Hakkâri Basketbol Gelişim Spor Kulübü takımının basketbolcuları,

 Bölge şampiyonasına katılamamanın büyük üzüntüsünü yaşamaktadırlar. 
Hepimizin geleceği olan bu gençlerinin turnuvaya katılmamasının üzüntüsünü sadece takımın sporcuları değil, her türlü imkânsızlıklara rağmen aylardır hazırladıkları takımlarını ve sporcularını böyle güzel bir turnuvaya maddi imkânsızlıklardan dolayı götüremeyen, başta kulüp yönetimi ve sporcuların aileleri yaşamaktadır. 

Şimdi ise Hakkâri Basketbol Gelişim Spor Kulübü Hakkâri’de tekrar düzenlenen, U-18 Basketbol Liginde 7 takım arasında şampiyon olan takım, 7-12 Mart 2022 tarihleri arasında ilimizi Batman’da düzenlenecek olan U-18 Basketbol Bölge Şampiyonası da temsil edecek. 

Basketbol takımımız şimdi bir turnuvaya daha, maddi imkânsızlıklar yüzünden katılmayabilir.  
Şayet takım bu seferde Batman ilinde yapılacak olan Bölge şampiyonasına katılamaması durumunda. Gençlerimizin spora olan inançları ve güveni de azalır.

voleybul.jpg

Ayrıca bu gençlerimiz bu turnuvaya da katılmazlarsa sporun her branşına olan güvenleri ve umutları da azalır. 

Bu çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutup onları spor alanlarına çekmek onların gelecekte il ve ülke sporuna katkı sunması için hepimizin bu gençlerin elinde tutmamız gerek. 

Bu çocuklar bizim onları sahiplenmek hepimizin gerçek sorumluluğu ve görevidir. Maalesef takımın durumu o kadar kötü ki Hakkari’de ne bir sponsor nede onları sahiplenecek birileri var.

Devlet erkânına, Hakkâri’deki iş adamlarına ve esnaflarına çağrımızdır. Gelin hep birlikte bu çağrıya destekte bulunalım. 

Takımımızın ve çocuklarımızın Batman’da yapılacak bölge şampiyonasına katılabilmesi için takımın maddi desteğe, konaklama ve ulaşım için araba ihtiyacı var. 

Spor camiasının bir ferdi ve seveni olarak çocuklarımızın hayallerini Gerçekleştirmek istiyoruz. 
Sayın Valimiz Hakkâri’mize büyük hizmetlerde bulunmuş.

Cumhuriyet tarihinin en güzel yatırımları başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan öncülüğünde ve Hakkâri Valisi Sayın İdris Akbıyık tarafından gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca AK Parti İl Başkanı Sayın Abdulmuttalip Özbek’in spor ve sporcuya verdiği destekleriyle de bilinen bir il başkanımız.  Gençlerimize ve çocuklarımıza sahip çıkacaklarına ve onlara gereken desteği vereceğine yürekten inanıyorum. Sonuçta bu çocuklar hepimizindir ve hepimizin geleceğidir.

Bu yazı toplam 2607 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim