• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari'mizin güzel insanlarına, sevgili hemşehrilerime hitabımdır

Nevzat Kızılban

Tanıdığım, karşılaştığım siz sevgili hemşehrilerim şahsıma başkanım diye hitap ediyorsunuz ve çoğunuzun bu yerel seçimlerde aday olmamı beklediğinizi biliyorum. Bu talebinizi defalarca ilettiğiniz için sizlere  şahsıma olan güveninizden dolayı sonsuz şükranlarımı sunarım.

Elbette ki bu fikir kendi kendine oluşmadı, ülkemizin üçüncü büyük kentinde 24 yıllık teknik ve idari deneyimli olduğumu, Eğitim, Bilgi, Emek ve deneyime dayalı adeta soluksuz bir belediyecilik yaptığımı biliyorsunuz. 
Böylece hakkârimizin yapısal sorunlarına doğru çözüm projeleri üreteceğime, tüm enerjimi buna ayıracağıma olan güven ve inanca sahip olduğunuz içindir. 

Rahmetli babamı, ailemizi hepiniz yakından tanıyorsunuz, ailemiz için günün 24 saati sofrası kurulu, misafir perver, ihtiyaç sahiplerinin yanında, yardımında, tüm imkanlarını halkına ikram eden sunan bir aile olduğunu hepiniz biliyorsunuz.

Yaşam felsefemiz kimseyi namerde muhtaç etmemektir, en önemlisi sosyal, siyasal, ekonomik ve İdeolojik hiçbir rantçı zihniyetlere eyvallah etmediğimizi bildiğiniz için sizlerde şahsımla ilgili güven oluştuğunu biliyorum.
Bu duygularla beklentiniz ve talebinize duyarsız kalamazdım. Çünkü halkımızı, Hakkari'mizi, sevgili hemşehrilerim olarak sizleri seviyor ve değer veriyorum. 

Bu doğrultuda 25.07.2023 tarihinde Ankara'ya, yetkili kurum ve sorumlu şahsiyetlere şahsımla ve Hakkari yerel yönetimiyle ilgili hakkârimize etkili hizmetler için bir proje sundum. Bu projede özellikle belirtmek istediğim ve vurguladığım husus  şudur, Ankara olarak bu projeyi kabul ettiğiniz taktirde hakkârimize sevgili hemşehrilerime etkili hizmetler için belediye başkanlık adaylığına hazır olduğumu ve doğru çözüm projeleri ile etkili hizmetler sunacak olmaktan onur ve gurur duyacağımı belirttim.

Ankara'nın yetkili kurum ve sorumlu şahsiyetleri şahsımla ve Hakkarimiz ile ilgili projemi uygun buldular ve bakanlık kanalıyla 16.08.2023 tarihinde Hakkâri il yönetimine gönderdiler ve şahsımı da bu projenin gereği için ilgili birimlere iletilmiştir diye bilgilendirdiler.

İl yönetimi de bu projeyi onay makamı olarak Ankara'nın onayına teklif etmesi, sunması bekleniyor.
İl yönetiminin önünde duran bu projenin üstünden uzun bir zaman geçti,  yasal süre, zaman daralıyor, olumlu veya olumsuz bir haber çıkmayınca ve yasal sürenin giderek kısaldığını dikkate alarak il yönetimine kısa bir hatırlatma yazısı sunma gereği duydum. İl yönetimi bu yazıma cevaben "değerlendirme ve yazışma" sürecinin devam ettiğini bildirdiler.

İl yönetimi şahsımın Ankara'ya sunduğum proje ile ilgili olumlu bir karar verdiği taktirde iş ve yaşam tüm artılarımı sizlerin ailelerinizin geleceğinizin doğru çözüm projeleri ve etkili hizmetlerle iyileştirmek olumlu kılmak üzere feda edeceğimden kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

İl yönetimi projeme olumlu cevap vermezlerse siz sevgili hemşehrilerimden  kusura bakmamanızı rica ediyorum. 

Ben bulanık suda balık avlamayı aklıma bile getirmem. Prensip olarak yolum aydınlık olacak ve önümü görmem gerekir, herşey şeffaf görünür olmalıdır. 

Şahsım olarak yürüttüğüm işimi, iş ve yaşam huzurumu ve yaşam konforumu elbetteki düşünmek zorundayım.
İl yönetimi olumsuz bir karar verebilir, Ankara'nın onayına sunmayı geciktirebilir, yasal sürecin daralması ile şahsımın İzmir'deki görevimden istifa ederek adaylık sürecine dahil olacağımı düşünebilirler. 

Elbette ki öyle bir şey olmayacak, öyle bir şey yapmak şahsım, iş huzurumun geleceği için risktir, ayrıca hakkârimize, halkımıza hiçbir şekilde olumlu yansıması olmayacağı gibi negatif, olumsuz bir etkisi olacaktır. 
Tüm Hakkarili hemşehrilerim Ankara'ya sunduğum projeden haberdardır, şayet il yönetimi bu projeyi hayata geçirmek, gerçekleştirmek cesareti ve güveni duyuyorsa şahsım için büyük bir avantaj oluşturacaktır. 
Halkımızın şahsımla ilgili duyduğu güveni il yönetiminin de en az Hakkarili hemşehrilerim kadar şahsıma güven duyması çok önemlidir.

Zoru başarmak için siz saygıdeğer hemşehrilerimle birlikte geleceğe yürürken yanlış bir hamle ile zorlukların hedefi olmayı düşünmüyorum. 

Şayet bizler elimizi taşın altına sokuyorsak sorumlu noktasındaki herkesin de bir adım atması, beklentilerinden feragat etmesini göze almalıdır. 

İşleyen bu süreçte karanlık, muğlak hiçbir noktayı geride bırakmayı düşünmüyorum. 

Başarıya odaklı yolculukta şahsım ve sevgili hemşehrilerimle birlikte başaracağımıza dair özgüven sahibiyiz. 
İl yönetim her Hakkarili hemşehrimin şahsıma duyduğu güveni duymasını beklemek hakkımızdır diye düşünüyorum.

İl yönetimi, milletvekili adayları Haziran ayında yüzüme söylediği destek ve güvenlerini şimdi düşünmüyorlarsa kendi kararlarına saygı duyuyorum, yolları açık olsun derim. 

Uzakta da olsam Hakkari'mizin, sevgili hemşehrilerimin huzur, güven ve mutluluğu, doğru çözüm projeleriyle etkili hizmetler için yanlarında olacağımı belirtiyorum.

Elimden geldiğince doğru olduğuna inandığım konuları, proje fikirlerini kendileriyle paylaşacağım, doğru çözüm projeleriyle etkili hizmetlerde başarılı olmaları için sürecin içindeymişim gibi mücadele edeceğim. 
Küçük kentin kurumsal makam koltuğunda ne geçmişte ne de günümüzde gözüm olmamış, beklentim de yoktur, herkesin tüm hemşerilerimin bunu böyle bilmesini istiyorum. 

24 yıldır 5 milyonluk bu kente proje fikirlerimle, hizmet alanlarını denetleme ve kontrol hizmetleri, kurumlar arası koordinasyon, il genelinde yapım, uygulama ve bakım hizmetleri, tarımsal projeler, tarım arazilerini kuruma kurulu üyeliği vs tüm zamanım huzurlu, verimli ve dolu dolu üreterek geçiyor. 

Aynı hizmetlere, çalışmalara bir dönem daha yürütmekten ancak mutluluk duyacağım. 
Aile düzenim, iş ve yaşam huzur ve konforum devam edeceği için ayrıca sevinç ve mutluluk duyacağım. 
Hakkârimizden sevgili hemşehrilerimden affınızı rica ediyorum, sizler için bendeniz Nevzat KIZILBAN olarak üzerime düşeni fazlasıyla yapmış bulunuyorum. 

Elbetteki hiç kimse vazgeçilmez değil, bulunmaz Hint kumaşı da hiç değildir. Herkes Eğitimi, Bilgisi, Emeği ve Deneyimi kadar yer kaplar. 

Önemli olan Hakkarili hemşehrilerim olarak sizlerin bunu doğru görmeniz, bunu dikkate alarak doğru değerlendirmenizdir. 

Ancak bu şekilde sosyal, siyasal, ekonomik ve İdeolojik rantçı zihniyetlerin pençesinde ömürler ziyan olmayacaktır diyebiliriz. Dünün hatalarından dersler çıkaracağız, bugünün insanlığın ortak evrensel temel değerlerine bağlı haklı meşru çizgide olacağız ve ödün vermeden geleceğe yürüyeceğiz. 

Bazıları toplumun üstündeki sosyo psikolojik çalışmaların etkisi altında tekçi radikalist İdeolojik hesapların müptelası kurbanı olması doğru yerde olduğu anlamına gelmiyor. Çalışmalarımın tekçi radikalist İdeolojik hesapları alt üst ettiğinin farkındayım.

Farklılıklara, farklı siyasal kültürel fikir ve düşüncelere yönelik hastalık derecesinde agresiflik onların genlerine kadar tesir ettiğini biliyorum. Yanlış değerlere dayalı yanlış ezberler, yanlış yol ve yöntemler üstünde adeta deprem etkisiyle sarstığının farkındayım. 

Şahsımın bu tutumu insanlığın ortak evrensel temel değerlerine bağlı bir aydının yol çizgisidir, yaşam felsefesidir ve bu çalışmalarım daha başlangıçtır.

Bu yazı toplam 2120 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim