• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Üç Günde Üç Bü buyük Acı

Murat Taş

Hakkâri birer gün arayla üç günde üç büyük ölüm haberiyle yıkıldı.

Hakkâri birbirinden güzel ve değerli, herkesin sevdiği, saygı duyduğu üç hemşerisini ve kardeşini kaybetmenin açısını yaşamakta.

Hakkâri hafta içinde büyük açılar yaşadı. Peş peşe gelen ölüm haberleriyle şehir adeta yıkıldı. Hakkâri’nin sevilen kişiliklerinden, Kırıkdağ köyünde ikamet eden eski futbolcu ve yönetici Cemal Adıyaman, kardeşimizin ölüm haberi geldi. Kaybettik. Cemal Adıyaman, kardeşimiz rahatsızlığı nedeniyle götürüldüğü Ankara’da vefat etti.

Cemal Adıyaman, kardeşimizin ölümü Hakkâri’yi adeta yasa boğdu. Herkes tarafından sevilen, kendi halinde, iyilik sever, mütevazi kişiliğiyle gençlere ve futbolculara örnek olan eski futbolcu Cemal Adıyaman’ın ölümü her kesimi yasa boğduğu gibi spor camiasını da derinden üzmüştür.

0cf10ec4-5844-46ed-af2d-1a1751083301.jpg Spor camiasının fertleri olarak sporumuza yaptığı emek ve desteklerden dolayı rahmetli Cemal Adıyaman, kardeşimize minnettarız. Mekânın Cennet olsun. Seni asla unutmayacağız, yüreği ve kendisi güzel İNSAN. Cemal Adıyaman, kardeşimizin yasını tutarken bu sefer bir kara haberde ülkemizin diğer bir uçunda Tekirdağ Çerkezköy’den ikamet eden Hakkâri’nin köklü ailelerinden herkes tarafından sevilen,

Hakkâri Trakyalılar Derneği Başkanı olan Servet Yağmur’dan geldi. Servet Yağmur yıllarca Trakya Bölgesinde yaşayan Hakkârililerin sesi, kulağı oldu. Oradaki hemşerilerimizin her daim yanında oldu. Hakkâri’nin en büyük tanıtım elçisiydi. Servet Yağmur abimizi birkaç kez Hakkâri Sesi Radyosunda konuk ettim. Her konuşmasında “Hakkâri’yi çok sevdiğini, Hakkâri’den ayrılmış olabilirim ama kalbim her daim Hakkâri’de. En büyük isteğim ve arzum Trakya’daki Hakkârililere bir nebzede olsa bir katkı sunmaktı. Katkı sunduğumda çok mutlu oluyorum”. İfadelerini sürekli dile getiriyordu.

Servet Yağmur’un ölümü Trakya bölgesinde yaşayan Hakkârilerin olduğu gibi Hakkâri’de yaşayanlar içinde büyük bir kayıp oldu. Servet Abimizin erken yaşta aramızdan ayrılması hepimizi derinden üzmüştür. Kendisine Hakkâri halkına yaptıklarından dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Mekânın Cennet Olsun Yüreği sümbül dağı kadar büyük olan güzel insan.

Hakkâri halkı bu büyük iki açının yasını tutarken, gözyaşları sel gibi akarken bir büyük acıda Van ilimizde geldi. Hakkari’nin köklü ailelerinden Aşkan Ailesinin göz bebeği, mütevazi, dürüst, iyilik sever, herkesin parmakla gösterdiği eski futbolcu, büyük kaptan İsa Aşkın’ın ani ölümüyle Hakkari ve Van adeta yıkıldı. Acı o kadar büyüktü ki insanlar bu ölüme inanmak istemediler.

İsa Aşkan yediden yetmişe her kesimin takdirini ve sevgisini kazanmıştı. Hakkari Futbolunun yetiştirdiği nadir insanlardan biriydi. Hakkâri futboluna yıllarca hizmet etti Sporu çok seviyordu. Lakabı İsa kaptandı. Örnek bir kişilikti, gençler ve sporcular onu hep örnek alırlardı.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde görev yapıyordu. Çok çalışkan ve dürüst olduğu için kurumda çok seviliyordu. Hakkâri’nin büyük kaptanı İsa Abimizi asla unutmayacağız. Mekânın Cennet olsun yüreği güzel kaptanım.

f2a3ba13-6d2b-4f59-b839-e5bc0c6a4f87.jpg775eff86-2e2f-444d-bbdd-7159f8de6749.jpg

Bu yazı toplam 1587 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim