• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Şampiyonluk geldi. Sıra BAL’ da

Murat Taş

Hakkâri Yerel Amatör Liginde mücadele eden, Hakkâri Zapspor, ligi namağlup bitirerek, 2021-2022 Hakkâri Lig Şampiyonu oldu. 

Şemdinli ilçesinden iki takımın, Çukurca ilçemizden bir takımın ve merkez ilçede 9 takımla toplamda, 12 Takımın ile iki grup halinde yapılan Hakkâri Amatör ligi müsabakaları sonucunda, gruplarında ilk ikiye kalan takımlar dörtlü finalde karşı karşıya geldi. 

Her iki grupta tüm maçlarını namağlup ve farklı kazanan Hakkâri Zapspor, Hakkâri Amatör Liginde Şampiyon oldu. 
Zapspor Bölgesel Amatör Lig (BAL) da gelecek olan, Yüksekova Belediye Spor veya Hakkâri Gücü takımlardan biri ile baraj maçı oynama hakkı kazandı.

Gecen sene ligde mücadele eden ama bu sene lige katılmayan, Hakkari Gençlik ve Sportif A.Ş takımında top oynayan tüm sporcuları transfer eden takım. 

İlimizde görev yapan iki futbolcunun dışında her hangi bir transfer yapmadan tamamı yerli ve öz kaynaklarından oluşan futbolcularla beraber şampiyonluğu göğüsleyen takımın başarısı takdire şayandır. 

Kulüp yönetiminin başına bu yıl gecen avukat ve iş adamı Özkan Ölmez, Takımın başarısı için her türlü imkânı sağlayarak takımın buralara gelmesinde büyük katkısı oldu. 

Hakkâri sporuna yıllarca emek veren her müsabakada takımın adeta on ikinci adamı olan Başkan yardımcısı Ayhan Tunç’u emeklerini unutmamak gerekir. 

Başkan Ölmez ve başkan yardımcısı Tunç gibi birkaç Hakkârili iş adamı daha olsaydı, Hakkâri futboluna ve futbolcusuna destek verebilseydiler bugün takımlarımız çok farklı yerlerde olabilirlerdi. 

Başkan Ölmez ve yönetimi Hakkari’de herkese örnek olacak bir duruş sergilediler.  Spor camiasının bir ferdi olarak başkan yönetimine ve teknik heyetine teşekkür ediyorum. 

Takımını her konuda destekleyen her müsabakasında takımıyla beraber olan başkan Ölmez’in en büyük hedefi ve hayalli Hakkâri Zapsporu üst seviyelere çıkarmaktır.

Başkan Ölmez’in Hakkârili futbolcularını ve gençlerini sahiplenmesi, Hakkâri halkı tarafından takdirle karşılanmıştır.
Takımın Şampiyonlukta büyük emekleri olan Hakkari Sporun eski profesyonel futbolcusu UEFA-A lisansına sahip Mikail Özdemir, ve teknik heyette bulunan, eski profesyonel kaleci ve şu an kaleci antrenörlük görevinde bulunan Şahin Arslan’ının Yardımcı antrenör Nazif Artan, Ümit Kaya, Sedat Artan ve takımın yöneticisi Çetin Koç’un emekleri çok ama çok büyük.

Mikail Hoca ve ekibi gerek ilimizde gerekse bölgemizde herkesin sevgisini kazanmıştır. 
Dışardan gelen teklifleri geri çevirerek, tek amaçlarının ve hedeflerinin, Hakkâri futbolunu başarısı takımı en üst seviyeye getirmektir. 

Gerek takımdaki futbolcular olsun, gerekse teknik heyet hiçbir ücret almadan soğuk kar kış demeden mücadele ederek, Hakkâri futbolunun başarısı için ter düktüler.
Hakkâri Zapspor takımı haklı bir şampiyonluk kazandı. 
Onları yürekten kutluyorum.
Şimdi önlerinde tek bir engel kaldı. 
O da Baraj maçı.
Baraj maçının tarihi tam olarak belli değil, ama büyük ihtimalle Nisan ayında oynanması bekleniyor.
Baraj maçında mücadele edecek takımlarımıza şimdiden başarılar diliyorum.

Bu yazı toplam 2101 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim