Çocuk, değer ve gelecek kalkanı

Çocuk işçiliğinin en kötü biçimleri, Uluslararası Çalışma Örgütü(ILO) 182 ve 138 No’lu Sözleşmeleri ile Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin(ÇHS) 32.maddesi başta olmak üzere ulusal ve uluslararası mevzuat ile kesinlikle yasaklanmıştır.

Türkiye de bu sözleşmelere taraf olarak, çocukların eğitime erişimini engelleyen, sağlıklarını ve gelişimlerini tehdit eden her türlü ekonomik sömürüye karşı etkin önlemler almak hususunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu suçların önlenmesi, sadece yasaklarla değil, aynı zamanda değerler eğitimiyle mümkündür. Sevgi, saygı, sorumluluk gibi temel değerlerle donanmış, özgüvenli bireyler yetiştirmek, onları madde bağımlılığı gibi yıkıcı risklerden korumanın en önemli yoludur. Bağımlılığın önlenmesi, gençlerin sorunu çözme ve “hayır” deme becerilerini geliştiren, sağlıklı alternatifler sunan eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarıyla desteklenmelidir.

Sağlıklı bir gelecek, güvenli bir çocukluk ve güçlü değerlerle inşa edilir.

Çocukluk işi sadece oynamak, geleceği değerlerle donanmak.

Bu yazı toplam 167 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Leyla Sapmaz Arşivi

Gönül Tezgahında Bir Sevda

22 Nisan 2026 Çarşamba 11:40

​Aynalar ve gölgeler

16 Nisan 2026 Perşembe 09:29

Maskelerin Düşüşü

13 Nisan 2026 Pazartesi 09:56

​Verinin gölgesinde insan kalmak

07 Nisan 2026 Salı 11:04

Güç ve Adalet

06 Nisan 2026 Pazartesi 08:25

Gölge oyuncularının korkak ritmi

19 Mart 2026 Perşembe 14:32