• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Sonu Hüsran Olmasın!

Murat Taş

2008 Yılında Hakkârili öğretmenler tarafından kurulan Maemtal Spor Kulübü bir okul kulübü olarak kurulmuştur.
Göstermiş olduğu faaliyetlerle bu güne kadar sayısız başarılara imza atarak, Hakkâri sporuna ve gençlerine büyük emeklerler verdiği gibi, büyük başarılara da imza atmıştır.

Maemtal Spor Kulübü 2011-2012 sezonunda o zaman deplasmanlı olarak oynanan Voleybol Bölgesel Liginde mücadele ederek yoluna devam etmiştir. 

Daha sonra statüsü değişliğinden dolayı, 2013-2017 yılları arasında 2. ligde mücadele etmeye başlamış bu süreler içinde Kadın Voleybol 2.liginde Hakkâri’yi en iyi şekilde temsil etmiştir. 

Maemtal Spor Kulübünün göstermiş olduğu başarı, bölgede Kadın Voleyboluna olan ilginin artmasına vesile olmuş. Takım bölgede sayılı takımlar arasına da girmiştir.

Maemtal Spor Kulübü bu başarısıyla kız çocuklarının umudu olduğu gibi, Hakkâri’deki genç kızların ve öğrencilerini eğitim hayatına da büyük katkı sunmuş, nice kızlarımız en iyi üniversitelerde okuma imkânlıda elde etmişlerdir. 
Maalesef takım 4 sezon boyunca 2.ligde mücadele etmesine rağmen büyük başarılara imza atmasına rağmen maddi imkânsızlıklar ve sahipsizliklerden dolayı takım 2022 sezonunda 2. Ligden düşmüştür.

Maemtal Spor Kulübü farklı yaş gruplarından alt yapıdan yetiştirdiği genç kızlar kategorilerinde mücadele etmekte. 
Genç kızlar Voleybol takımı 2021-2022 sezonunda Bitlis ilinde yapılan grup müsabakalarında Bölge birincisi olmuştur. 

İlimiz tarihinde bölgede ilk defa birinci olan kız takımımız, Türkiye yarı finallerinde büyük başarı elde ettiği gibi ilimizin tanıtımına da büyük katkı sunmuştur. 

2024 Sezonunda tekrar bölgesel lige yükselmek için takımı güçlendiren yönetim kurulu ve teknik heyet zor şartlarlar da ve imkânsızlıklara rağmen 14-15-16 Mart 2024 tarihlerinde Hakkâri’de yapılan grup müsabakalarında, Yüksekova Gençlik Spor Kulübünü 3-0 Hakkâri Sportif Faaliyetler Kadın takımını 3-2 yenerek 2.lige yükselme Play-Off maçlarına katılma hakkı elde etti. 

Maemtal Spor Kulübü 3-4-5 Mayıs 2024 tarihlerinde Siirt ilinde yapılan final müsabakalarında Silopi Belediye Spor Kulübünü 3-1 Van Akdamar Spor Kulübünü 3-0 ve Muş Olimpik Spor Kulübünü de 3-0 yenerek turnuvada namağlup olarak şampiyon olmuştur. Maemtal Spor Kulübü 2 yıl sonra tekrar 2. Lige yükselmiştir.

Takımın tamamını Hakkâri ve ilçelerden oluşmakta. Takım ayrıca alt yapıya da önem vererek il ve ülke sporuna da katkı sunmakta.

Maemtal Spor Kulübü bir spor kulübünden ibaret değildir. İçinde spor, kültür, sanat ve çok yünlü eğitim amaçlı branşlarda mevcut.

Kızlarımız büyük emekler vererek buralara kadar gelmişler. Her zorluğu aşan kızlarımızın tek isteği kendilerine destekte bulunmaları.

Onlar görevini en iyi şekilde yerine getirdiler.
Şimdi en büyük görev bizlere düşüyor. Bu görev başta Hakkâri halkı, esnafı, iş insanı ve devlet büyüklerimize düşüyor. 

Onların bu azimli ve güzel başarılarına ortak olmalıyız. Daha büyük başarı elde etmeleri ve bir üst lige çıkmaları için hepimize büyük bir görev ve sorumluluk düşüyor.
Onların başarısı hepimizin başarısıdır. 
Şayet başarısız olurlarsalar ve takım bir alt lige düşerse, hepimiz sorumlu oluruz. Bir üst lige çıkmak yılları alır ama bir alt lige düşmek ise çok kolay ve basittir.
Takım iki sene önce yaşadığı sahipsizliği yaşamaması ve tekrar bir alt lige düşmemesi için herkesim takımı sahiplenmesi ve desteklenmesi gerek.
Unutmamak gerekir! Büyük ve kalıcı başarılar elde etmek istiyorsak takımı sahiplenmek ve desteklemeliyiz.
Başarı ancak sahiplenme ve destekleme ile elde edilir.
Lütfen, sonu hüsran olmasın!

kadin-takimi-013.jpg

Bu yazı toplam 1855 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim