• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Yeni Kan…

Murat Taş

ASKF,(Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu) Türkiye'de bulunan bütün amatör spor kuruluşlarının çatı örgütüdür.

ASKF’ler bütün il merkezlerinde oluşturulan ve illerdeki amatör spor faaliyetlerine önderlik edip ve çeşitli organizasyonlar yapmaktadır.

Hakkâri ASKF 1997 yıllında Adil Özer, Mahmut Aşkan, Zeki Noyan, Adnan Aykut ve Hakkâri’de spora gönül vermiş kişiler tarafından kurulmuştur. İlk başkanlık görevine Adil ÖZER getirilmiştir. Özer, bu görevini yıllarca başarılı bir şekilde sürdürmüştür. Hakkâri sporuna uzun süre hizmet etmiş Özer’den sonra sırasıyla Zeki Noyan, Nevzat Yılmaz ve Mahmut Aşkan bu görevi yürütmüş ve son olarak Mahmut AŞKAN yeni yönetime görevi devretmiş; Hakkâri sporuna yeni bir kan getirmiştir.

2023 yılı itibariyle Hakkâri ASKF’nin yeni yönetiminin başına, , Hakkâri sporuna ve futboluna, genç yaşında başlayan, yaptığı spor faaliyetleri ile spor branşlarında büyük başarılar elde eden ve Ülkemizde Spor dallarında sayısız ödül alan, Ülkede tanınan, geçmişi başarılarla dolu,

Sporun bütün branşlarında Hakkâri Sporuna, büyük hizmetleri olan ve bu hizmetlerine devam eden, Deneyimli Spor Adamı, Eğitimci, Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevini yapan Erol Hanlıgil getirilmiştir. Hanlıgil ve ekibi bu kutsal görevi devralarak Hakkâri sporuna hizmet etmek için kolları sıvadı.

Başarılı yönetici Erol Hanlıgil’in yönetiminde Hakkâri sporuna ve futboluna yıllarca hizmet etmiş ve bu hizmeti devam etmek isteyen deneyimli kişilikler yer almakta.

Hakkâri yeni ASKF Yönetiminde spor camiasından önemli kişiler yer almıştır.

Eğitimci, Hakkâri halkının parmakla gösterdiği iyilik meleği,  Spor Lisesi eski müdürü, Hakkâri Üniversitesinde SKS şube müdürü olarak görev yapan Sefer Özatak, Hakkâri Futboluna yıllarca hizmet etmiş örnek kişilik eski futbolcu Ümit Kaya,

Hakkâri’nin ilk kadın hakemlerinden, Beden Eğitimi Öğretmeni Çukurca Gençlik Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, Milli Eğitim Müdürlüğünde Strateji Şefi olan herkesin gönlünde taht kuran beyefendi kişiliğiyle ilin sevilen sayılan ve spora gönül vermiş Yaşar Taş. Hakkâri’nin yetiştirdiği en iyi kalecilerden biri olan Beden Eğitimi Öğretmeni Sedat Artan, eski ASKF başkanı Mahmut Aşkan, Beden Eğitim Öğretmeni Adem Aktaş, Spor yazarı Murat Taş bulunmakta.

Bu deneyimli ve güçlü kadro, Hakkâri Sporuna uzun yıllar hizmet etmek için yola çıkmıştır.

Sporun tüm branşlarının sesi olacak bu yönetime başta yüce devletimizin büyükleri, Hakkâri iş adamları, Hakkâri halkı ve spor camiası sahip çıkmalı ve desteklemelidir. Yeni ASKF yönetimi başta Ülkemize, Milletimize ve Spor Camiamıza hayırlı olsun.

9a19a0a2-14fd-4e0a-a99d-b26579dea442.jpg

 

Bu yazı toplam 3751 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim